Mikromuoviton

Mikromuoviton

Aistin kosmetiikkatuotteissa ei ole mikromuoveja

Kotimaisen KiiltoCleanin kosmetiikkatuotteet eivät sisällä mikromuoveja. KiiltoCleanin kosmetiikkasarjoja kuluttajille ovat Aisti, Erisan ja Linna.

KiiltoCleanin tuotteet valmistetaan mahdollisimman ympäristöystävällisistä raaka-aineista. Erityisesti biohajoavuus ja haitattomuus vesieliöille jätevedenpuhdistuksessa ovat olennaisia asioita KiiltoCleanin tuotteiden raaka-aineita valittaessa.

”Mikromuoveja eli partikkeleja, jotka saattaisivat päästä jätevedenpuhdistuksesta vesistöihin, ei KiiltoCleanin valmistamissa tuotteissa ole”, tuotekehityspäällikkö Juha Issakainen KiiltoCleaniltä kertoo.

”Suuri osa erityisesti ammattikäyttöön tarkoitetuista kosmetiikkatuotteistamme on Joutsenmerkittyjä.”

Ainesosalista ei kerro mikromuoveista

Kosmetiikkatuotteiden ainesosat ilmoitetaan pakkauksessa kansainvälisillä kosmetiikan ainesosien INCI-nimillä. Mediassa ja sosiaalisessa mediassa on ollut oikean tiedon lisäksi myös virheellistä tietoa kosmetiikkatuotteiden valmistusaineista. Ainesosalista ei suoraan kerro, sisältääkö tuote muoveja.

Suurin osa kosmetiikka- ja hygieniatuotteissa käytetyistä polymeereistä ei ole muoveja, vaan ne ovat tuotteessa esimerkiksi nesteenä. Esimerkiksi sana ’polymer’ ainesosalistassa ei automaattisesti tarkoita kiinteää, roskaantumiseen vaikuttavaa muovia.

Lisää aiheesta Teknokemian yhdistyksen sivuilla: http://www.teknokemia.fi/fin/kosmetiikka/kosmetiikan_puheenaiheita/mikromuovit_ja_kosmetiikka/